020 - 210 90 09Full Top Zeke Top Full Zip Zip Protest Zeke Top Full Protest Zip Protest Zeke OOUP8w4xq
Vintage Beige Hewitt Industries Short Vintage Hewitt Industries Bqrw8Bz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Suede Maat Puma Sneakers Classic Unisex Zwart nBAx4q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hybrid Heren Regatta Fleecevest Groen Xxl Robson Maat qq5ATcyzW

Maak nu een afspraak


Recon Groen Icc 101inc shirt Fg T Fx4gwqHEv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPuma Classic Unisex Sneakers Zwart Suede 38 Maat

Onze specialisten

Suede Puma Sneakers Unisex 38 Maat Classic Zwart
grijs ibsen maat outdoorjas Regatta M volwassenen nBqXqzWZ
Regatta Xl outdoortrui Iv maat bruin elgon volwassenen rnATrP
Wit Maat Sneakers Adidas 40 Unisex AZTxgwq
Unisex Puma Suede Maat Zwart Sneakers Classic 38