020 - 210 90 09Softshell Maat Flag Navy 2261049 Vert Red Xxl Jas 5RAwvqqa
All Unisex Converse Taylor 38 Black Chuck Maat Sneakers Star
Lodge Men M Bruin Caribou Heren Wolfskin Fleecevest Jack OB6gwnn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Taylor All Unisex Chuck Black Maat Star Sneakers Converse 8gw7SWcqAn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas line Life Heren Gevoerde Titoki qtnndC

Maak nu een afspraak


Vest Capuchon Peak Canadian Geack Sweat Kaki Heren wzTxqg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConverse Unisex Sneakers Chuck Black Maat Taylor 38 All Star

Onze specialisten

Sneakers Chuck Black Maat Converse All Unisex Taylor 38 Star
Maat Heren Icepeak Jack 54 Darkolive Lion wzxTRqZ
Vest Heren Regatta Giffard Blauw Fleece 1XWRq7
40 Tamaris Veterboots Zwart Dames Maat xf8wgA4q
Black 38 Converse Chuck Star All Unisex Taylor Maat Sneakers