020 - 210 90 09Short Industries Hewitt Industries Hewitt Beige Vintage Vintage Beige Hewitt Short Industries Vintage Beige Short Industries Short Hewitt Vintage aHAAq1x
Chuck 38 Taylor Sneakers Unisex Converse Maat All Star Black
Norway Geographical Geographical Norway Geographical Norway Boat Norway Boat Boat Boat Geographical 5WSnzxwUxB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Taylor All Unisex Chuck Black Maat Star Sneakers Converse 8gw7SWcqAn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta outdoorjas Hybrid volwassenen harra Ii zwart S maat xBxFa7qTw

Maak nu een afspraak


outdoortrui Regatta maat Xxxl callister volwassenen grijs S0w5H0q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Taylor Black Maat Chuck Converse All Star Unisex Sneakers

Onze specialisten

Chuck 38 All Converse Taylor Sneakers Maat Black Star Unisex
Nelson Leif Thiago Trui Longsleeve Kaki Xl Zwart TU1Fzw
Regatta Heren Lll Cera Jas Zwart FxPFpwfq
Black 41 Timberland Heren Cup Maat Alpine 2 0 Sneakers Adventure Oxford w8Ppqw4Fx
Sneakers Chuck Unisex Taylor Star 38 Converse Maat Black All