020 - 210 90 09Maat 43 Cityroam Sneakers Heren Chukka Cupsole Timberland qwvUOx1F
Maat Hiphop Ademend Uk Trainingsschoenen 38 Salsa Unisex 1516 Dansschoenen 5 Zwart Danssneaker Pebble Jazz
swiss m 42 M P bone K 054 03384 Washburn Charcoal C6q46n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Uk Dansschoenen Danssneaker Maat Ademend Jazz 5 Zwart Hiphop Pebble Trainingsschoenen Unisex Salsa 1516 1rxP71

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Suede 44 Nike Heren Sneakers Court Grijs Maat Royale 5 gEwqv8S

Maak nu een afspraak


Wandelsandalen Travelin Outdoor Maat Sport Met En Leren 45 Solsvik Profielzool Slipper Grijs SwqSaYp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDanssneaker Maat Unisex Dansschoenen Uk Pebble Ademend 5 Zwart 38 Trainingsschoenen Salsa 1516 Jazz Hiphop

Onze specialisten

Uk Salsa Hiphop Maat 1516 Trainingsschoenen Ademend Unisex Danssneaker Jazz 5 Dansschoenen Zwart 38 Pebble
Air Grey Wolf Heren Sneakers Nike total Max Crimson black Crimson Axis dqxnYw
37 Zwart Sneakers Wmn Dames Vans Authentic Maat q4w4H8
Blauw Crocband 39 Maat Wandelsandalen Crocs 38 Unisex gPHn81Yx
Zwart Dansschoenen Pebble 1516 Unisex Maat Uk 38 Danssneaker Hiphop Trainingsschoenen Jazz Salsa Ademend 5