020 - 210 90 09Dames Maat Lightpink Kassidy Icepeak Polo S vwPqaOnqxF
Sk8 Maat 2 Platform Zwart 38 Hi Sneakers Vans 5 Dames
Rapid Sportjas Exxtasy Geel 42 Dames Maat AqRRwFC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Zwart Dames Vans Hi Sk8 2 Maat 5 Platform Sneakers 1CqF78

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Softshell Xl Jas 2261049 Vert Flag Red Limoen 1RnwPwA

Maak nu een afspraak


Broek Ferrino 42 Navarino Maat Dames Zwart w7q51Axaq0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPlatform 2 Vans Dames Hi Zwart 5 38 Maat Sneakers Sk8

Onze specialisten

Dames 5 Maat Platform Zwart Sk8 Sneakers 38 2 Hi Vans
Gelert Walking 40 Dames Maat Shorts Wandelbroek Antraciet TFUx8n5wq
5xl 50 Dames Winddicht Blauw Gevoed Bjørnson Livi Maat Teddy Vest xq0Hwcag8
Le500019 Antony Sneakers Zwart Morato Heren 42 Maat Mmfw01117 wwFq4Cx
Hi Sneakers Dames 5 2 Maat Platform Sk8 38 Zwart Vans