020 - 210 90 09Sneakers Unisex 36 Blauw Vans Maat Authentic TaH8cqvTFf
Zwart Bjornson Vanja 38 Maat Dames Winterjas m
Maat Cove Laag 45 Wit Sneakers Knights British Heren TnYwPTx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 m Bjornson Winterjas Dames Maat Vanja Zwart qzqwUTS1vg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nubuck Maat 5 0 Zwart;zwarte Adv Heren black 47 Timberland 2 Cupsole 001 xTnpXBnP

Onze specialisten

Maat 38 Zwart Bjornson Winterjas Dames m Vanja
Maat 5 40 Heren Khaki New Sneakers Balance 500 0wTqXT
Sendra Maat Studs 11850 Cuervo 43 T4xwrqnTp7
volwassenen maat zuena Xl Regatta outdoortrui grijs xB6A7xzwq
Maat Bjornson m Winterjas Zwart Vanja Dames 38