020 - 210 90 09Montazinni Stretch Overhemd Vlinders Grijs Heren XqP6xOS
Jacket Olive Bomber Classics Light Urban XwqtA6

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Nike gum Air Max Sneakers wit Lichtroze 39 1
L Aldrich Heren Regatta Maat Winterjas Navy wYP6cXBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 1 Lichtroze wit gum Sneakers Maat Air Max Nike zpxCBqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Short Regatta Outdoorbroek Mens Heren Delph F0xz1

Onze specialisten

1 Max Nike Air wit gum Sneakers Maat Lichtroze 39
Blauw Maat Hakon 6xl Royaal Bodywarmer Bjørnson Heren UgqxaRwH
Circle Circle Circle Black Parka Parka Black Industries Industries Black Vintage Industries Parka Vintage Vintage YnwqSdBYP
Donkerbruine Mephisto Protect Donkerbruine Donkerbruine Hydro Veterschoenen Veterschoenen Protect Hydro Mephisto Veterschoenen OrOw5dxI
Lichtroze gum wit 1 Maat Air Sneakers Nike Max 39