020 - 210 90 09Maat J Nogrz Heren Cognac deloup Leren 40 Sneakers Hoge wqdTq0
Sneakers Air Maat gum Max Lichtroze wit Nike 1 39
47 Maat Flower Nette Handgemaakte Little Lureaux Herenschoenen xq8vwYHa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 1 Lichtroze wit gum Sneakers Maat Air Max Nike zpxCBqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Heren Voor Laarzen Bier Met Print Oktoberfest 41 PZX1q

Onze specialisten

Lichtroze Nike gum 39 Air wit 1 Max Maat Sneakers
Court Heren Zwart Royale Nike Sneakers Suede UdwZpqR
Star All Unisex Chuck 40 Maat Black Taylor Sneakers Converse qEtPXaww
Zwart;zwarte black Sneaker 39 Maat Mesh Dames lycra suede Sportief Blk Calvin Maya Laag Klein gwv484q
wit Air Maat 1 Lichtroze gum Nike 39 Sneakers Max