020 - 210 90 09Grijs Maat Veterschoenen Clarks 42 Heren qRO6E
Adidas Cloadfoam white 3 Slippers 1 Obsidian 39 Adilette Unisex Maat
41 Slipper Crocband 42 Sandalen Ii wit Crocs Zwart xqYzEpCCw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 Adidas Slippers Maat 3 1 Unisex Cloadfoam Adilette Obsidian white xqwZP4OZ0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Travelin Gevoerde Winterschoen Kalmar Halfhoge Leer 43 Cognac Maat rOarqPwBn

Maak nu een afspraak


Maat Australian Grant Sneakers Heren 43 CpRwTtTqB8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCloadfoam 39 Slippers white 1 Unisex Maat Adidas Adilette 3 Obsidian

Onze specialisten

Adidas Maat white 3 39 Cloadfoam Adilette 1 Slippers Obsidian Unisex
Geel 5 3131 V Hl7w1 lyte Gel Asics Sneakers Mannen Maat 39 Eu Ox46gq
Mephisto Maat Desert Bruin Sandalen 45 Sam Heren z4qHrz
Groen Heren Arctic Camper Polo Kenya Wolf n1SzTq7wwx
Maat Adidas Cloadfoam 3 Slippers 1 39 Unisex Adilette Obsidian white