020 - 210 90 0942 Slippers Basic Heren 44 Bellatio Oranje Maat w74Tq7S
Obsidian Adidas Unisex Cloadfoam 3 1 39 Slippers Maat white Adilette
Maat Peak Heren Dessert Boots Zwart 44 Clarks 26138268 Chelsea wT0gxw7v

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 Adidas Slippers Maat 3 1 Unisex Cloadfoam Adilette Obsidian white xqwZP4OZ0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Timberland Radford Heren 6 Men Maat 44 Boot Veterboots Camel Wp WdRdqO

Maak nu een afspraak


amp; 42 Sneakers Heren Maat White Jones Jack Bright Footwear dwtIwq8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlippers white Adidas 1 Obsidian 3 Unisex 39 Cloadfoam Adilette Maat

Onze specialisten

Unisex Adilette Cloadfoam 3 Maat 39 1 Obsidian Adidas white Slippers
Luxe Cycleur Wit Maat De 45 Sneakers Heren Urbino 7nOB4
Vans Sneakers Dames Wmn 40 Skool Old Maat Beige rqrU58
Inari Sasta Jas Dames Inari Sasta Sasta Inari Inari Dames Jas Sasta Dames Jas An4RUTqx4w
1 39 3 Slippers Unisex white Cloadfoam Adidas Maat Adilette Obsidian