020 - 210 90 0936 Vans Women Zwart Maat hi Sk8 Sneakers Dames 5 qwxC0qZ
All Sneakers 39 Converse Taylor Maat Chuck Unisex Zwart Star
Eu 0890 5 Sneakers Gel Mannen lyte Bruin 43 Asics H8c0l Maat PaSvp77q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 Taylor Maat Zwart Converse Unisex All Sneakers Star Chuck 0ax5qFfw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Zwart 41 42 Instappers Gestreept wit huisslippers Stof w17qSpw

Onze specialisten

Maat Unisex Taylor Converse Sneakers Star All Chuck Zwart 39
41 Classics Zwart Cruyff Heren Lusso Sneakers Maat FRcCwqU
All 42 Maat Unisex Oxsneakers Converse Taylor Chuck Groen grijs Star xqXwAxEYR
Sneaker Energy top Knights Women's British Low B8Xzz
Maat 39 Converse Star All Zwart Sneakers Unisex Chuck Taylor