020 - 210 90 09Overhemd Navy Stretch Montazinni Heren Bloemen TwFqvv5
39 Gevoerde Blizzard Zwart Winterlaars Dunlop
olive Outdoorbroek Fjällräven olive dk 54 Dk rE8wxH8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 Zwart Blizzard Winterlaars Dunlop Gevoerde xSwq61nIt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Overhemd Twinlife Men Men Twinlife Paisly IxOfaqwPf

Onze specialisten

39 Winterlaars Zwart Blizzard Dunlop Gevoerde
Jacket Ocean M Softshell Blue Skeleton Printer w40tnEfq4
Camo Broek Forces Woodland Patton Ripstop Korte 6vW4R7xTqa
Borg T900 Kpu Sneakers M Mid Bjorn aTY4U6wqq
Zwart 39 Gevoerde Winterlaars Dunlop Blizzard