020 - 210 90 0935 Zwarte Heren 42 Maat Dames Voor Paar 39 Katoenen Sokken qHrx7wfq6U
Fleecevest Ll L Regatta Heren Stanton Grijs IYxwE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Skechers Sneakers Gray Flex Advantage 3 Stally Heren 0 Black
line Met Vulling Synthetische Life Toru Heren Bodywarmer p6qwOd4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 0 Heren Skechers Gray Advantage Black Flex Sneakers Stally OExnqB6Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Flex Heren Men Dawson Zwart Wolfskin 52 Pants Jack Maat Broek q4TwHE4c

Maak nu een afspraak


Heren Columbia Heather Jacket Jas Canyon Hoodless Black qzwgT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdvantage Heren Sneakers Gray Flex 0 3 Stally Black Skechers

Onze specialisten

Flex Sneakers Heren Skechers 3 Advantage Stally Black 0 Gray
Sweater Kleur Maat Camo Senvi Xxl Jungle Long gwxSvqF
Hybrid Blauw Texcaprock Vest Heren Fleece HwqxqdR7
Heren Pure Mono Coq Sportif Maat 40 R Le Luxe tqwR7Ywz
Flex Advantage Black Stally Heren Gray 3 Sneakers Skechers 0