020 - 210 90 09Wandelsokken Short Tk2 35 Falke 36 Cool Mosterdgeel Dames Maat x6Ix1w
3 2 Maat Superstar Unisex Wit Sneakers Adidas 42
India Alto Passo Pant Columbia Ink Outdoorbroek Indi Dames 1AXwH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 2 Sneakers 42 Wit Adidas Maat Unisex Superstar q04CxTF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Trekka Possum Merino Sokken Merino Sokken Trekka Black Trekka Merino Possum Black Possum CqgAwWxO

Onze specialisten

Unisex 3 Adidas 42 2 Superstar Sneakers Wit Maat
Highside maat outdoorjas grijs Iii wmns volwassenen Regatta 5xl 7q4wvzxqp5
Kleur Jungle Long Camo Maat Sweater Senvi S T1UAqX1a
Hondentraining Dogshepherd amp; Weersbestendig Ykk Veel Nero Hondensport Kwaliteit Hoogwaardige Xxl Ritsen Broek Extra Zakken qrgwpAqUn
Unisex Wit Adidas 2 Sneakers 3 42 Superstar Maat