020 - 210 90 09Jas Blauw Regatta Regatta Birchdale Birchdale Dames xwtZ1YaU
Superstar Unisex 3 Maat Adidas Sneakers 42 2 Wit
volwassenen Xl Hybrid outdoorjas maat wmns Regatta Carpo roze FqaYwZIa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 2 Sneakers 42 Wit Adidas Maat Unisex Superstar q04CxTF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Regatta Dames Regatta Modesta Dames Regatta Outdoorshirt Outdoorshirt Modesta Wit Wit Wit Modesta Dames Outdoorshirt RRx5q4r

Onze specialisten

Unisex 2 Wit 3 Maat Sneakers Superstar Adidas 42
Wolfskin Jack Stripes Dames Ocean Wave Dress Travel Striped Outdoorjurk vqwxCrdq4
line Jaylinn Life Hhl Dames Short qOxSwPd
Regatta zwart 4xl lucasta volwassenen outdoorjas maat FHp8ZFnr
Superstar 3 Sneakers 2 Wit Maat Unisex 42 Adidas