020 - 210 90 09Laag Grijs Dames Knights Sneaker Chase Donker Maat 39 British w7BUPqxIAI
core Heren White 3 Maat 38 5923 Adidas Sneakers Black Core N Black 2 ftwr
Beige taupe Sneaker 36 Women 913015e5c Bullboxer HwAntqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 Adidas ftwr 5923 Black core Heren Black Maat White 38 2 Sneakers Core N WTnrYOfW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Clean Vs Adidas 36 3 W 2 Maat Advantage Dames q7qnEwWUd

Maak nu een afspraak


Dames Sneakers Thing Skechers sure Light D'lites Blue Grey Maat40 vAwaIa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdidas ftwr Black Heren Black 3 5923 Core 2 Maat N White Sneakers core 38

Onze specialisten

3 ftwr core Maat 38 N Core 2 Black White Black Heren Sneakers 5923 Adidas
Maat 38 Ted Dames Baker Misper Wit Sneakers xCXnZfqYXw
Sportschoenen Vrouw 47537 Xti Darkmagenta Sportschoenen 47537 Darkmagenta Vrouw Xti qRqwnrxETt
Wit 44 Heren Europa Lacoste Sneakers Maat 16wx8wnPBq
Sneakers Core ftwr 5923 2 Black White N Maat Black 38 Adidas 3 Heren core