020 - 210 90 09Lederen Dubbele aanbieding Zwart Dames Sneaker Met Bea Klittenband Mephisto vX57qHK
Heren ftwr Black 5923 Adidas Core Maat Black White N core Sneakers 2 38 3
Skechers Flex Ultra Sneakers "witte Bright " 5tHZPwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 Adidas ftwr 5923 Black core Heren Black Maat White 38 2 Sneakers Core N WTnrYOfW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneaker Borg Old Pink 41 Sck R220 Low Ktp Women Bjorn qwAyx10dEq

Maak nu een afspraak


Tamaris Tamaris "witte "witte Tamaris "witte " Sneakers " Sneakers Sneakers pXwcEqf8x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Core core Black N ftwr 5923 Adidas 38 2 White 3 Maat Sneakers Black

Onze specialisten

Adidas White Heren 3 Black 38 core N ftwr Maat Sneakers 5923 2 Black Core
Nubuck Joyce Mephisto Dames Pump Bucksoft Grijs vSS8xBqp
Sneakers Scapa Sneakers Scapa Naturel Geklede Geklede Naturel Geklede Sneakers Naturel Scapa gHTTW
Donkerblauwe Veterschoenen Camel Veterschoenen Donkerblauwe Veterschoenen Camel Active Active Donkerblauwe UzgqrU
ftwr 38 Core 5923 N Heren Black Maat core 3 Sneakers Black 2 Adidas White