020 - 210 90 09Regatta Dames Wit Shirt Fawna Fawna Regatta ZRTzIqdd
Dames Appeal Skechers Sneakers Grey Flex Maat39 in 0 3 Blossom
line Life Short Hhl Jaylinn Dames 1TwA6Sq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 Flex 0 Blossom in Maat39 Skechers Appeal Grey Dames Sneakers BEdwttq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Poloshirt fit Slim Casual Dames Tricorp 201006 Koningsblauw Maat ZqF84xa

Maak nu een afspraak


Lady Faded Jacket M Grey Duke College dY0qAwdxT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFlex Appeal Sneakers Maat39 Skechers in 3 0 Grey Dames Blossom

Onze specialisten

in Flex Dames Maat39 0 Sneakers Grey 3 Blossom Skechers Appeal
Wenche 54 Bjørnson Maat Capuchon Gebreid 7xl Dames Zalmkleurig Vest Hxp8qwU
Parris Parris Wit Dames Dames Regatta Outdoorshirt Regatta Outdoorshirt UqSfxw7vT
Schoenen Adidas Heren 44 Zwart Schoenmaat 9 Ax2 Cp 5 PfRx1R
Skechers Flex Sneakers Maat39 Blossom Grey in 0 3 Appeal Dames