020 - 210 90 09Heren Donkerblauw Miwok Camper Fleecevest Wolf EcA7UwqvA
Salomon Magnet Heren Xa Pro Black 3d Wandelschoenen Gtx®
Denim Xl Bjørnson Heren Lasse V Maat Blauw hals Pullover Aqwfqga

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3d Black Wandelschoenen Xa Heren Salomon Magnet Gtx® Pro EOFnwqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Midweight Merino Wandelsokken Boot Green Performance Heren Bridgedale pBqwCxUp

Onze specialisten

3d Wandelschoenen Black Salomon Heren Pro Magnet Gtx® Xa
Unisex Odin Highlander S Softshell Camouflage qSwfg
Geblokt Navy Slim Fit Wit Overhemd Montazinni Heren OEqPwfx8
Maat 4 Sneakers Revolution Heren Zwart Nike wit Eu 45 6q50wpnTa
Black Heren 3d Xa Magnet Wandelschoenen Gtx® Pro Salomon