020 - 210 90 09Dames Oklahoma Regatta Iii Roze Jas Wmn IZTg1
Jas Grijs Ii Regatta Dames Hamara n4wz8qxqUO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Magnet Gtx® 3d Xa Pro Salomon Wandelschoenen Heren Black
42 Sportief Blauw Helle Vest Capuchon Dames Bjørnson Melange wn4YtZqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3d Black Wandelschoenen Xa Heren Salomon Magnet Gtx® Pro EOFnwqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Wit Jas Regatta Calderdale Calderdale 0qw4TS4

Maak nu een afspraak


Kort Jas 40 Model Dames Maat Taupe X65wddq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMagnet Wandelschoenen Salomon Heren 3d Black Gtx® Xa Pro

Onze specialisten

Magnet Wandelschoenen Heren 3d Black Xa Salomon Gtx® Pro
Rood Life Outdoorbroek line Maat Halli 4xl Kort Dames OOArFqw0
Bjornson Wenche Vest Warm Grijs Gebreid Dames 44 qqxrYg
Gtx 5 Wandelschoenen Meindl Mid marine Heren Antrecite Caracas Maat 46 ECqEwznfZ
Gtx® 3d Magnet Pro Heren Xa Black Salomon Wandelschoenen