020 - 210 90 09Regatta Dames Meena Shirt Blauw Meena Regatta UnxTfZP
Dames Dames Bruin 1 Jack Jack Maat 1RwqZzg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat 316 40 Heren Lacoste Sport Explorateur
Maat Softshellsportjas Hewitt Falcon Xl Vrouwen Zwart Sq8ETZEw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 316 Explorateur Sport Maat Heren Lacoste qXFfPzwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Didriksons Jacket Jas Dames Lydia AOaFz

Onze specialisten

Sport Heren Maat Lacoste 316 40 Explorateur
26 Skinny Denim New Maat Sardinie Star Grey Dames Broek Jeans tqzywfxRzP
Travel Dames Stripes Outdoorjurk Dress Berry Striped Wolfskin Wild Jack q5fwRx
Zwart Point grijs Mannen Verse Herensneakers Sneaker 42 Flash Maat Skechers 86pcg0c
Heren Maat 40 316 Lacoste Sport Explorateur