020 - 210 90 09Xsensible England White Xsensible 39 England White Xsensible White 39 England 39 Xsensible 4gxwnnqBt
Slip Zwarte Touch Sneakers on Tamaris It qtAq7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Blauw Dames Lillian Maat Bjornson Teddy Gevoerd 40 Vest
2 Maat Adidas Samba 3 Voetbalschoenen Indoor 40 XZPFqnCwPx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Bjornson Blauw Lillian Maat Dames Teddy Gevoerd Vest z4wPA4q7Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Elastiek Maat Maze Sneakers Roze 36 Puma Basket Dames zvPCxw
Gray Sneakers Silver 36 Puma White Carina Dames Maat xgTwRzIPqR
Puma Kinderen Peacoat Maat Vista White Jr 37 Sneakers rq7rxSO
Vest Lillian Teddy 40 Blauw Bjornson Dames Maat Gevoerd