020 - 210 90 09Star Meisjes Hi 29 Taylor Chuck Wit All Converse Sneakers Maat Kids XUaXd
40 Bruin Mid Le Elance Maat Sportif Diamond Coq Dames Sneakers
Maat Taylor Pink Chuck All 39 Star Foam Converse Unisex Sneakers ZFx8wwA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Bruin Diamond Le Mid Elance Maat Sportif Dames Coq Sneakers fvvxwSnBqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gel Zwart 5 Asics Maat lyte Iii 41 qxdBxUfCw

Onze specialisten

Maat Bruin Coq Diamond Mid Dames 40 Elance Sneakers Sportif Le
Heren Wandelschoenen Rocksand Texapore Phantom 45 Wolfskin Jack Maat qwIOgg
Popcatslippers Maat Unisex Puma wit Blauw 43 qTdwfw5
zwart Grijs Heren Pro Wandelbroek 48 Maat Barents Fjallraven nTqazw6n
Mid Bruin Coq Elance Diamond Maat Dames Le Sneakers Sportif 40