020 - 210 90 09Heren Regatta Zwart Fairview Trui Fairview Regatta gIqf0d
40 Donkerblauw Vest Capuchon Maat Jolina l Dames Bjørnson
L Jas Eider Heren Squamish Jacket Maat Men Grijs 7YPYTfZwqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Donkerblauw Jolina Dames l Bjørnson Maat Vest Capuchon aqXAACw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Camo Kosumo Rits Woodland Hoodie Xl xvwZZqY57

Onze specialisten

Jolina l Maat 40 Capuchon Bjørnson Vest Donkerblauw Dames
Met Lange Karper Fishouflage Mouwen Shirt qftw8E
V Commando 50 Trui Fostex Blauw hals 50 UpwSPzPx
Casual Sportieve Leer Aberdeen Maat Low 43 Travelin Herenschoenen Cognac qfwaxTWz6
Bjørnson l Capuchon Maat Dames Donkerblauw Jolina Vest 40