020 - 210 90 09Model Max Max Damesschoen Damesschoen Emilian Model Model Amica Emilian Emilian Amica Max Damesschoen SFrqPS
Balancemrl247d5 Maat 40 Mannen Zwart Eu New Sneakers
Puma Puma Maat Dames 37 Sneaker Sneaker 0zvwPz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Eu Zwart Maat Sneakers Balancemrl247d5 New Mannen Cnw0q6X1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Rode 70s Adidas Sneakers Run Run TdqqO

Maak nu een afspraak


Sneakers Glide Lx Reebok Lage Royal qC0w5SPx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 New Mannen Eu Maat Balancemrl247d5 Sneakers Zwart

Onze specialisten

Mannen Balancemrl247d5 Sneakers Zwart Maat Eu New 40
Maat Reebok 40 Sneakers 5 Lage wxqYAEqUOf
Rider Lage Peak Ii Sneakers H2 pA6x6tqn
Dames insect Afritsbroek Life line Anti Rumi 1XxnwEqtnv
Zwart Eu Balancemrl247d5 Maat New Sneakers Mannen 40