020 - 210 90 09Donkerblauw Svein Bjornson Heren Maat Zomerjas 3xl EZxq8SOfw
40 Unisex Sk8 hi Snake Leather Platform 2 Sneakers white Vans 0 Ua Maat
Bomber Urban Classics Jacket Basic Black qErq7x6wP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Platform Sneakers Vans Leather hi Snake 2 Maat white Sk8 Unisex 0 Ua Tqxna7twB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Grijs Xxxxl 4xl Senvi Jas Kleur zwart Softshell qXtwAH7w

Maak nu een afspraak


Wildlings 38 35 Nomad Beluga Wool Weekend Socks pZ010q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Platform white 40 hi Snake Sk8 Unisex 0 Leather 2 Ua Sneakers Vans

Onze specialisten

Platform 2 Maat hi white Leather Vans 0 Sneakers Sk8 Ua Unisex 40 Snake
Heren Brown Jacket Detroit Duck Carhartt xXqRFF
101inc Jack Duty Heavy Zwart Hooded Fleece wxr47BqwZy
Ooahh Black Oofos Black Slide Slide Ooahh Ooahh Oofos Oofos Slide xtwvZ504q
white Sneakers Maat Ua Unisex 40 2 Sk8 Snake Platform 0 hi Vans Leather