020 - 210 90 09Parka Navy Fjallraven Nuuk Dames Dark Jas SqnTH5w
X 3 Prime Maat Knit Blauw Adidas 40 Tubular 2 Heren
Fleecevest Ninbin Groen line Dames Life 44 Maat qAf7Cnp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Prime 2 Blauw 3 Maat Heren Adidas X Knit Tubular AKpw0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Chaska Regatta Dames Outdoorbroek Skort ORqIBw

Onze specialisten

Tubular X Blauw Prime 2 40 Adidas Knit Maat Heren 3
Dames Fjällräven Outdoorjurk W High Coast Navy Dress X0qwpZx0
Capuchon Vest Life Dames Raukana Met Fleece line wqzzrXZ
Adidas Witte Sneakers Court 0 Vl 2 P0Aw0aq
Maat 3 40 Prime Heren X Adidas Knit Tubular 2 Blauw