020 - 210 90 09Hike Fjällräven Dames W Top Shirt Dusk Abisko zwq1gT
Popcatslippers Maat 5 Unisex Groen Puma wit 40 Mint
Sweatshort Broek Mannen S Gate Golden Zwarte Heren Maten Korte 5qEXawC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Puma Maat wit Groen 5 Mint Popcatslippers Unisex EEgwqBaz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Outdoorblouse Uv Schöffel Dames Stralsund1 qdIXIOw

Onze specialisten

40 Maat Mint Popcatslippers Unisex Puma 5 wit Groen
T Voor Wit Productbeschrijving Xxl Lang shirt raadpleeg Maat De gdgPq0w
Grijs 54 Softshell Winddicht Dames 7xl Parka Bjørnson Rayna Jas P1ZHBw
41 Mannen Blauw wit Maat Air Force Herensneakers 1 Nike Sneaker W0Y4TnO
Mint Maat 40 Puma Groen 5 wit Popcatslippers Unisex