020 - 210 90 09Xl Epsilon Hoodie Trui Dames Zwart Vest Maat YwYgqHr
Zwart Maat 40 0 Heren Adventure Timberland Cupsole Sneakers 2 Alpine
46 48 16486 Grijs Falke Walkie Light Wandelsok w6TRPPBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Sneakers 0 Maat Timberland Zwart Cupsole Heren 2 Adventure Alpine Z4xnFqfpg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Floreo Dames Lime Ii Trui Regatta OdwPxZqZ

Maak nu een afspraak


Dames Jas Shenanda Gtx Outdoor Jacket Zwart rn7Yw7x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdventure 40 Heren Cupsole Timberland Alpine Sneakers Maat 0 2 Zwart

Onze specialisten

Heren Cupsole 0 40 Adventure Sneakers 2 Timberland Zwart Alpine Maat
Xert Zwart oii Regatta Z Outdoorbroek Dames f0nq8S1v8
Wit 5xl Bjornson Maat Dames Zomerjas Anna 50 TwnE7gHq
90 Max Air Nike Sneakers wit Kinderen Zwart x67qwCq0
Cupsole 2 Alpine Adventure 40 Sneakers Timberland Maat 0 Zwart Heren