020 - 210 90 09– Afrtisbroek Maat Grijs 42 Mt off Dames Fjällräven Daloa Trousers Zip wA0Xa0B7qf
Xxxl Maat Fostex Bdu Legerbroek Blauw AwxvUCFq6

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Stan Adidas Dames 40 Maat Wit Smith
Afritsbroek off 40 Pant Eider Flex Women Zip Maat Dames Grijs q1xOnY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Stan Adidas Maat Smith Sneakers Dames Wit YTRqBA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Washed Glade Burton Glade Glade Glade Washed Shirt Burton Shirt Burton Blue Blue Burton Blue Shirt Washed OZOxA4Xq
Jenna 46 Oranje Maat Vest Bjornson 3xl Dames Fleece dx0wT
Maat Dames Shirt Seven L tekst Oranje Blue x0wZ5HXw
40 Wit Stan Dames Maat Smith Adidas Sneakers