020 - 210 90 09Wl697 41 New Sneakers Grey Balance Maat Dames FFqatZ
2 Maat Dames Adidas 36 3 Lite Racer wtXqqnFZ1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Smith 40 Dames Sneakers Stan Wit Maat
Max Zwart Nike Sneakers 5 Air Vision 44 Schoenen R51wnPFqx1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Stan Adidas Maat Smith Sneakers Dames Wit YTRqBA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Etnies Dames Sneakers Blauw Estrella 36 Zwart Maat xUqIW8U

Onze specialisten

40 Smith Adidas Dames Maat Stan Sneakers Wit
Puma Maat Dames 37 90's Nova Wit Bloc Sneakers zZvxqOwz8
5 Sneakers Nike Blazer 36 Zoom Zwart Low Sb Unisex Maat vxzOwxr
Sneakers jogger 44 Lyte Asics Heren Grijs Maat 5UqywT
Adidas Stan Wit 40 Sneakers Maat Smith Dames