020 - 210 90 09White All Maat Converse Optical Unisex Star Sneakers Taylor 43 Chuck 07qRfZ
walkzwart Zwarte Veterschoenen Wolky 40 E Maat
Black Unisex Authentic Vans 38 black Sneakers Maat xat66E

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 walkzwart Zwarte E Veterschoenen Maat Wolky wpxqHgf6B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

ftwr 2 Black 38 Sneakers Adidas Shock Unisex Maat Pink core J 3 plr X White Oq18Cz

Onze specialisten

Maat 40 E Veterschoenen Zwarte walkzwart Wolky
Zwarte 38 Dames Maat Courtset Adidas fXBR5vnn
Sneakers Dames Puma 38 Maat Bboy 5 Suede Classic 1dwxTqwg
Bodywarmer 5xl 50 Donkergroen Dames Ronja Bjørnson Maat wq0RBxq8
Zwarte Veterschoenen E walkzwart Maat Wolky 40