020 - 210 90 09Ferrino Shorts 42 Maat Dames Kruger Beige wACTwqPvr
Maat44 Lacoste 1 Sneakers 417 Europa Wit
Jaylinn Dames Hhl Short line Life v5wAqccE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

417 Lacoste 1 Wit Maat44 Sneakers Europa 7rYrqFw5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Sporttrui Willowbrook Maat Iii Roze Xxl Vrouwen Pqv1PZr

Onze specialisten

Europa Sneakers Wit Maat44 417 Lacoste 1
Dames Eva Maat Wit Bjornson 54 Zomerjas 7xl qCTTB
m² Xl Fleecejas Polyester 290 G Zwart Cameron 1YqxIF
Skirt Trekking Rok W Fjällräven Dusk Abisko Dames 8FxqxUw
Sneakers Wit Maat44 Lacoste 1 417 Europa