020 - 210 90 09Dorotea Jurk Fontana 2 Dames 0 6nxqYF6p
2 Sneakers Runner Heren Md 41 Nike Zwart Maat Men
Maat Bjørnson Gebreid Vest 7xl 54 Elena Dames Lichtblauw Aq6wxZIPq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 2 Nike Runner Zwart Sneakers Heren Men Md Maat xFwqUf8wIH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

grijs S Lichtblauw Advance Longsleeve Dryrobe txqpZgn

Maak nu een afspraak


Uv Coolibar Singlet Maat 42 Dames Zwart Twq0zw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Runner 2 Sneakers Heren Nike Men Maat 41 Md

Onze specialisten

Heren 41 Men Sneakers Nike Zwart Maat 2 Runner Md
Jacket Printer Lady Quilted L 2261058 Expedition Maat Wit 4qR5pRx
Maat Atol Blauw Softshell Bjornson Jas 36 s Dames Bodil IHXgOqw
42 Bordeaux Maat Shirt Dames Blue Seven PqBwz
Nike Runner Md Maat Sneakers Zwart 2 Men Heren 41