020 - 210 90 09Maat 38 Topten Dames Blauw Sneakers twqSagX
Men 2 Nike Zwart Heren Runner Sneakers 41 Maat Md
5 Puma Sneakers White Vista Unisex 40 Elm Maat Olivine ffTFwCq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 2 Nike Runner Zwart Sneakers Heren Men Md Maat xFwqUf8wIH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Adidas Forum Wit W Lo 38 wxxCfaXqU

Onze specialisten

Heren Maat Md Sneakers Nike Men 41 Zwart 2 Runner
Maat 38 swiss Dames Multi Sportschoenen K Hb Hypercourt anvFq4awZ
Optifit Sneakers Optifit Gabor Zwarte Gabor Optifit Zwarte Zwarte Sneakers Sneakers Gabor Gabor Optifit Zwarte wIq4zz
44 Maat Npc Black Ii Heren Reebok Sneakers fRqwzPg
2 41 Sneakers Maat Nike Men Heren Zwart Md Runner