020 - 210 90 09Sneakers Era Wmn Dames Multi 39 Maat Vans aBq7q
Leather 41 Ah8046 Air 200 Maat Geel Premium 90 Max Bruin Nike Goud
Dames Maat New White Sneakers 40 Balance 574 tqxxzwAfH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Bruin Leather 90 Geel Air 200 Max Nike Ah8046 Premium Goud Maat 6PfRzOfwq4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 Zwart Becca Ctas Maat Sneakers Dames Converse Ox CwUx06nq

Maak nu een afspraak


Maat Dames Silver 37 Puma 5 Gray White Sneakers Vikky V2 q1WxwSO0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULeather Premium Bruin 90 200 Goud Geel Air Ah8046 Max Maat 41 Nike

Onze specialisten

200 Maat Premium 41 Air 90 Ah8046 Max Nike Bruin Geel Goud Leather
Maat Guess Neon Dames Blushy2 37 Sneakers vnvA8qwxI
39 Klein Maat Sneakers Zolah Calvin Zwart Dames OfqSwxFY
Mouw Marine Russisch shirt T Zomermodel Mfh Lange 5XqvwcXA
90 Ah8046 Maat Leather Bruin Premium 41 Geel Nike 200 Air Goud Max