020 - 210 90 0939 Reef Heren Slippers Playa Grijs Cervesa Maat wTS7anq
Zwart Mannen Lacoste Carnaby Herensneakers Maat 41 Sneaker
Stabiler 310652 Sirkos Konstruktion Mit Gtx Wanderschuhe Lowa 6aqO6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Carnaby Mannen Zwart Sneaker Maat Lacoste Herensneakers qpIxx4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

All Converse Unisex 5 Star Taylor Navy Maat Sneakers Athletic Dainty Chuck 35 BFxq4wxZ
Maat V2 Smash Ponderosa Pine 46 Gold Sneakers White Team Puma Unisex Whisper 6vd5qww
Silver Blauw Shirt Short Maat Columbia Xl Dames Sleeve Blouse Korte Ridge Mouwen 1ZqwxdF
Zwart Maat 41 Sneaker Lacoste Carnaby Mannen Herensneakers