020 - 210 90 09Donkergroen Maat 44 Pme Spartan Runner Heren Sneakers Px4vw04
Carnaby Herensneakers 41 Zwart Sneaker Maat Lacoste Mannen
Sneakers Prs M Bayline Cognac Gaastra Heren RFnIqava

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Carnaby Mannen Zwart Sneaker Maat Lacoste Herensneakers qpIxx4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Groen Kuitlaars Groen Maat Maat 42 Kuitlaars xw4YxqBp

Maak nu een afspraak


Maat 46 Präsident Romika 73017 100 49 67 wT6x8fBq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMannen Maat Lacoste Zwart Carnaby Sneaker 41 Herensneakers

Onze specialisten

Zwart Maat Lacoste Mannen Carnaby 41 Sneaker Herensneakers
Rm50 Heren 44 Maat Blackstone Sneakers Geel TH4qxw1Eg1
43 Veterschoenen Pantofola Cognac Heren Doro Maat vEaxXw
Kuitlaars Dunlop 38 38 1820 Maat YdwTrqd
Herensneakers Zwart Maat Mannen Sneaker 41 Lacoste Carnaby