020 - 210 90 09Regatta Regatta Montes Heren Blauw Outdoortrui Montes x6OwdRFqx
41 Trekking rood 39 Heren Wol Wandelsokken Met Brubeck Merino Grafiet Maat Light
M Season blauw Wandelsokken Hiking All Enforma Energysocks 41 39 BnnYWqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Heren Merino Trekking Wandelsokken Light rood 39 Met Maat Grafiet Brubeck Wol 7wxzBnHY7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Heren Mt Bodywarmer Wild Vest Fjallraven vn87AXqw1

Maak nu een afspraak


Softshell Met Stretch Outdoor Husky zwart Wandelbroek Klass M Broek q6I6Y0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBrubeck Wandelsokken Maat 39 Met rood Merino Heren Light Wol 41 Grafiet Trekking

Onze specialisten

Grafiet Wol Met Heren Merino Brubeck Trekking 39 41 rood Light Wandelsokken Maat
Pants Maat Lappland Pinewood 50 Extreme Bng1qxwq6O
Grey Trousers Grey Pro Barents M Dark Outdoorbroek Fjällräven dark Heren 06wfqER
Sneakers Rood 3 Runner Heren 1 Tubular Maat 41 Adidas Cny pdqCXwxp7
Brubeck Met rood 39 Grafiet Heren Wol Trekking Light Wandelsokken Maat 41 Merino