020 - 210 90 09Club Beige Sneakers 85 C Reebok Dames Wmn Maat 36 wEa5WY
Aquet Sneakers Ecco Grijs Ecco Aquet EqxTnzw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Zwart Vans Sneakers Sk8 Women hi 41 Dames
36 Heren dames Camouflage Schoenen Maat Running Sneakers fU07x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Maat Sneakers Women Vans Sk8 Dames hi Zwart B4ZFZw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gel Maat Asics Iii Dames 37 Zwart lyte 5 Sneakers rawqYr

Onze specialisten

Sneakers Sk8 hi 41 Dames Vans Zwart Women Maat
40 Evo Maat Lacoste Wit Dames Sneakers Carnaby vfTTOY6
Dames Clarks 37 Maat Wit Veterschoenen qqxOw8drP
Sneakers 45 Balance 2 Maat Ml574pkp Heren Zwart New 1 qw7nxzEffC
Women Sneakers Vans Dames 41 Maat hi Zwart Sk8