020 - 210 90 09Bodywarmer Sean Heren Bjørnson Maat Xl Grijs gXxw7wU
Maat 41 Sneakers Style Blauw Italiaanse Heren Manzotti Lage Denim
Lange Wax Jas Xxl Bruin Lange Wax PwS68q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Manzotti Blauw Style Sneakers Lage Italiaanse Heren Maat Denim qfUvU8zxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winddicht Vest Maat Morten L Fleece Heren Bjørnson Zwart FO1xwR

Onze specialisten

Style Sneakers Denim Blauw Italiaanse Manzotti Lage 41 Maat Heren
Inner Jas Columbia Limits Jacket Heren Black a4PqWYwdA
Softshell Hybrid Jas Herenoutdoorjas Iii groen Blauw grijs Xl Farway Regatta Maat Mannen 4xwqCFtS
Puma Black Popcat Slippers 40 Unisex Maat White 5 wrrtBdq
Style Denim Sneakers Lage Blauw Italiaanse 41 Heren Manzotti Maat