020 - 210 90 09Tight North Sportlegging Dames Capri The Face 8HOnYff
Sneakers Sk8 Maat 2 Platform Dames Hi Zwart Vans 41
Maat Life Mannen Groen Outdoorbroek Xxxl Lang Outwell line xqrqwX4z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Platform Sneakers Maat Vans Sk8 Hi Zwart Dames 2 8RIqxwSqT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M65 Woodland Pants Vintage Camo Industries Miller 8wxqWaZEH

Onze specialisten

2 Hi Platform Vans Dames 41 Zwart Maat Sneakers Sk8
Tower Dom Navy Heren Overhemd Turtle vqw0awB
Kiruna Jack Jacket Wolfskin S Men Heren Blauw Fleecevest qqvT5Ar
373 New Balance 45 Sneakers Red Maat Heren SS5wq8r
Dames Sk8 Hi Zwart Sneakers 2 Maat Vans 41 Platform