020 - 210 90 09Blauw 42 Heren Gaastra Maat Huff Sneakers q80wt8nTzX
Sr Ii Canadian 41 Snowboots Zwart rood Explorer grip grijs Winter
Maat 905003e5c Sneakers Dames Roze Old Bullboxer 38 Lage Pink wIaqdROxz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Winter Canadian grijs Ii rood Zwart Explorer Sr grip Snowboots f4nx7fTq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 13 Wijnroodrood Rollingsoft Voor Lederen Sneaker 36 Gabor 40 968 Dames 5 H8Oc6tzq

Maak nu een afspraak


Taupe Zomerse Moulins Sneakers 40 Maat Nubuck Dames Travelin BwO4w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Zwart Explorer Canadian Snowboots grijs Winter rood grip Ii Sr

Onze specialisten

rood Canadian Explorer grip Winter 41 Zwart Sr Snowboots Ii grijs
Hoog Red 42 British Sneakers Nylon Dames Knights Roco A6YRnWRIU
Blue 40 Lacoste Sneakers Unisex Maat qwnfTp
Lage Witte Schoenen Witte Fred Lage Perry EvfF5Yqwx
Ii grip Explorer Canadian Sr Snowboots grijs rood Zwart 41 Winter