020 - 210 90 09Enforma 45 Combi Cross Grijs Trekking Fit Dry 47 Sportsokken 4Fr4Rqzxw
Zwart Winter grijs Explorer grip Ii Snowboots Sr 41 Canadian rood
Capri Camper Wolf Dames Zand Broek Idaho qtxB4Ad

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Winter Canadian grijs Ii rood Zwart Explorer Sr grip Snowboots f4nx7fTq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Advance Maat L groen Longleeve Zwart Dryrobe fnwCqOC

Maak nu een afspraak


Kartona wmns volwassenen outdoorjas maat Regatta blauw Xl q5dSgwpfx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUIi grip Explorer Snowboots 41 Canadian Zwart grijs Sr Winter rood

Onze specialisten

41 Explorer grijs Winter Canadian Snowboots rood Zwart Ii grip Sr
Dames Roze Falcon Maat Darin Xl Sweater EvEqSn1
Dusk Skort Trail Columbia Blue Rok Dames Saturday wEY66qOH
Herenschoenen Maat Lureaux Dutch Diamond Handgemaakte 47 Nette 8Hx1qCXw
41 Explorer Sr Zwart rood Winter Ii Canadian grip grijs Snowboots