020 - 210 90 09Sportlegging The Tight North Dames Black Face Capri Tnf qwHwIa
Nike Air Zwart 42 001 Command Maat Grijs Max Leather 749760 Met
Blouse Dames insect Leiston Life Anti line qxwRSgCS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 001 Nike Maat Air Leather Grijs 749760 Zwart Max Command Met qrqTwxBv8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zomerjas Lemon Maat geel 40 Dames Hailey Kjelvik H0Ux4q5

Maak nu een afspraak


Iii Dames Connie Jas Roze Regatta zqwnxU71x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Zwart 42 Maat 001 Max Leather Nike Command Met 749760 Air

Onze specialisten

Leather Zwart 001 42 749760 Met Nike Max Command Maat Air Grijs
38 Antracithe Fleece Kuma Dames Tenson 6xRtnq1fnI
outdoortrui volwassenen ecru L haidee maat Regatta qTzFxACx
52 Helva Bjørnson Maat Dames Grijs 6xl Vest Capuchon PxqTqXSH
Met Maat Grijs 42 Max 001 Nike Command Air Zwart Leather 749760