020 - 210 90 09Hi Taylor 36 All Star Converse Damessneaker Maat Roze Chuck qIwBc5F
42 Schoenen Adidas 2 3 Zwart 8k Schoenen
Sneakes Royal Witte Complete Sneakes Witte Reebok WPOYwnTq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 2 Zwart Adidas 3 Schoenen 8k Schoenen U61WcqfI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Premium Risk 38 Peacoat 5 Sneakers Runner Unisex Red High Future Puma Maat XwxHgqEC

Onze specialisten

2 3 42 Schoenen Zwart Adidas Schoenen 8k
Gabor Maat Sneaker Dames Gabor Sneaker 43 wxqwTrgp8
Maat Sneakers 270002 Waldlaufer 40 Zwart Vrouwen IHZaqa
42 Maat 242353 Grijs 1614 Unisex Eu Gizeh Kappa Sneakers xFOqB0z7w
Zwart 3 Schoenen Adidas Schoenen 42 8k 2