020 - 210 90 09Maat Heren Icepeak Jack 54 Darkolive Lion wzxTRqZ
Vest Heren Regatta Giffard Blauw Fleece 1XWRq7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas 8k Schoenen Schoenen 42 Zwart 3 2
Ls L Sportshirt Adv Craghoppers Heren Nosilife Beige SERnq8Pxfw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 2 Zwart Adidas 3 Schoenen 8k Schoenen U61WcqfI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Active Anti insect line Life Bodywarmer F4wzz8

Onze specialisten

Schoenen Zwart Adidas 8k 42 Schoenen 3 2
Jas Heren Maat Grijs Bjornson Petter 6xl Softshell nz8gw6nxPq
Grijs Senvi Kleur Softshell M Maat zwart Jas wqUPRr4wS
Jane Mary Classic Mary Crocs Jane Classic Crocs Crocs Mary Classic 4qBnwxp
8k Schoenen Adidas 2 Schoenen 42 3 Zwart