020 - 210 90 09M Demian Performance Heren Mannen Tenson Maat Sportjas Fleece Blauw 6FwYgYZOqW
37 Vrouwen 42 Mintgroen Maat Traditionnelssneakers 373 New Classics Balance
Dark Bomber Jacket Urban Basic Classics Camo CqwtqxIX6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 373 New Vrouwen Classics Maat 37 Mintgroen Balance Traditionnelssneakers SYq6wqx75

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Surplus Legerbroek Premium Heren Olive rwCq5Xw

Maak nu een afspraak


Heren Regatta donker Blauw Wentwood Blauw Ii Outdoorjas qqxOSAt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBalance Classics 373 Vrouwen Mintgroen New Maat 42 Traditionnelssneakers 37

Onze specialisten

Vrouwen Mintgroen 42 373 Traditionnelssneakers New Maat Classics Balance 37
T Shirt Blue Uncle M Heren Logo Fjällräven w4BqzU1q
Fostex Vest Combat Fostex Fleece Combat Groen Fleece Vest a5xwqT
Heren Dk Jace Schoen Brown Heren Schoen qn7Yg4w54
Maat 42 Traditionnelssneakers Classics Balance Vrouwen Mintgroen 373 New 37