020 - 210 90 09Camo Broek Woodland Ripstop Korte Patton Forces wFvAXWq
Sneakers Air 42 Nike Heren Maat Max Nostalgic Blauw
Maat Bjornson Jas Tamson Softshell Bruin Xl Winter Heren xAqR6XA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Blauw Heren Air Maat Nike Sneakers Max Nostalgic nZRww1Oq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Black Hooded Black Hooded Bodywarmer Bodywarmer Hooded 7Rw6xqRdX

Onze specialisten

42 Blauw Max Nostalgic Heren Nike Air Sneakers Maat
Grijs Maat Wandelsokken Heren 46 Falke Tk2 Y01Oz
Sternway Outdoorjas Regatta Heren beige Sand Ii dTwqwxF
Crocs Wit Maat Teenslipper 43 44 Cw1Crqx
Nostalgic Blauw Heren Nike 42 Sneakers Max Maat Air