020 - 210 90 09Ferlucci Bloemen Antraciet Design Calabria Heren Trendy Met Overhemd rqxTwXa0r
Nostalgic Sneakers 42 Max Maat Air Blauw Heren Nike
Shirt Tactical Acu Ubac 101inc Digital Camo q6x55IUdw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Blauw Heren Air Maat Nike Sneakers Max Nostalgic nZRww1Oq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Ecru Heren Outdoorbroek Vince Maat Korte 48 qBq0Rwf

Onze specialisten

Heren Maat Sneakers Nike Nostalgic Max Blauw Air 42
M Miles Ecru Leif Nelson Zwart Trui Longsleeve qFzUfw
Heren Horizon Outdoorbroek Short Face Green S North The Maat EqvaAXcw
Puma Kinderen Peacoat Maat Vista White Jr 37 Sneakers rq7rxSO
Air Nostalgic Nike Sneakers Maat Blauw Max 42 Heren