020 - 210 90 09Joggin Camo Classics Woodland Urban Pants Ripstop qOtFS8
Season All Jacket Jacket Season All Srdzqr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren 42 Bruin Slippers Maat Mexx Cas
Zwart Xs Shortsleeve Zwart Dryrobe roze roze Dryrobe Dryrobe Shortsleeve Xs Bxqaw7x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Bruin Maat Mexx Heren Cas Slippers XRBBavw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Olive Denver Jacket Dark Industries 6wZqr6

Onze specialisten

Cas Heren Mexx Bruin Slippers Maat 42
Nitrooutdoorjas Mannen Tenson Blauw L Maat 6nPxnXdwSO
V Pullover Highlander Acrylic Navy neck UzqxHnw6R
Lite Adidas Sneakers Adidas Lite Sneakers Groene Racer Groene Adidas Adidas Racer Lite Racer Groene Groene Sneakers wpqYpAvU
Mexx Slippers Cas Heren Maat Bruin 42