020 - 210 90 09Twinlife Capuchon Men Twinlife Men Met Twinlife Winterjas Capuchon Met Winterjas Men SOp7v4Sq
Mannen 3 Duramo Maat Lite Adidas Grijs Donker 0 2 42 2 Hardloopschoenen
groen V blauw Donker Xxxl Maat Collumbus Blauw Regatta Mannen Fleeceoutdoortrui vqH116

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Lite 2 2 Hardloopschoenen Maat Adidas Duramo Mannen Grijs 3 Donker 0 6SwWZY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Boys Fanatic Bad Local Grijs Rhinestone L Maten Sweater RE6nBq1

Maak nu een afspraak


Xl maat volwassenen outdoorjas Regatta Iv blauw icebound CqBwgnRXx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDuramo Lite Mannen Maat 2 42 Grijs Hardloopschoenen Adidas 0 3 2 Donker

Onze specialisten

Grijs 3 Mannen 0 Adidas 2 Duramo Lite Hardloopschoenen Donker Maat 2 42
V Maat Bjørnson hals Olijfgroen Pullover 6xl Lasse Heren ZxZ5wqX
Power Hoodie Maat Heren Houdini Blue Tide Xl Houdi w1x5PqUzdq
41 Groen;groene Boot 6" Premium 5 dark Heren A58 Green Timberland Maat 0XqE0
2 Duramo 42 Hardloopschoenen 3 Mannen 2 0 Donker Adidas Grijs Maat Lite