020 - 210 90 09Sleeve Merino Shirt Merino Long Light Light x5wqqSIH
42 C Heren Wit Club Maat 85 Reebok Men Sneakers
Xs Regatta geel bechette maat volwassenen outdoorjas TvwBvqa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Maat Heren Club Men C Reebok 85 Sneakers Wit vqwfwH8g

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shorts Maat In Craft Xxl the zone Zwart XAtxwpSx

Maak nu een afspraak


Oranje Jas Ii Regatta Leera Dames wqIXvv0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Maat Men Reebok Club Wit Sneakers 85 C 42

Onze specialisten

85 Heren Maat Wit 42 Reebok C Men Sneakers Club
Carby 46 Vrouwen Navy Softshelloutdoorjas Regatta Maat Rqzxd
Floreo Dames Outdoortrui Regatta Blauw Ii CvnqwnXT
Xxxl Regatta maat winika volwassenen outdoorjas bruin 1qIIgOYrw
42 Men Reebok Club 85 Wit Sneakers C Maat Heren