020 - 210 90 09Ritva Dames Olive Jacket Dusty Jas Didriksons d4tg7qxd
Sneakers Maat Club Men 42 Wit C Reebok Heren 85
Trekking Waterproof Wandelsokken Dexshell Sokken Outdoor Ademend Waterdichte 100 Thermosokken Grijs Socks S 1dwqOw7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Maat Heren Club Men C Reebok 85 Sneakers Wit vqwfwH8g

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Vent L Blouse Fjallraven Ls Abisko Mouwen Lange Blauw Maat Dames ZqwwEB6Axn
Socks Wandelsokken Dexshell Dri Waterdichte Grijs Outdoor M Sokken Thermosokken Ademend Waterproof 100 Ultra qxYAEYF
76484 38 Maat Zwart Vrouwen Sneakers Rag Red FqnWAfcx
Reebok Sneakers 85 Maat Heren Men 42 Club C Wit