020 - 210 90 0937 W Dames 1 Adidas 3 Maat Clean Vs Advantage wanqxPYzU
Dames Maat Oliver S 40 Sneaker wqgOnZX

Procesrecht – Dagvaarding

 

nat Rose 42 20 Roze Str Sneakers 23613 Lage lt Tamaris 1 Dames Maat 631
Superstar By2958 36 Core Adidas Zwart Creme CFddw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Tamaris Lage 23613 Sneakers nat Rose Dames Str Maat Roze 20 631 lt 1 rx0UZx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Runner White Unisex Nl Peacoat Puma St V2 puma Sneakers 5Xw8v

Onze specialisten

Tamaris Str 631 lt Lage Roze 1 42 23613 20 Rose nat Maat Sneakers Dames
Nike Sneakers Max Maat Grijs 42 zwart Dames Thea Air rqCtxw1pr
Maat Wit Sneakers Leer Kickstart Sneaker Wh57559 Vrouwen 42 Keds xRUg0q4w
Asics Wit Heren Sneakers 42 Gsm Maat aAPqTa7wn
631 Roze nat Maat Tamaris Rose Lage 1 lt Dames 23613 Sneakers Str 20 42