020 - 210 90 0936 Sneakers Maat 2 Adidas Donkergroen 3 1 Unisex Climacool YTqc7SwH
B Perry G59 dust Gekleed Laag Fred Heren 4311 Groen;groene Maat Sneaker 40
Zwarte La Sneakers Strada Lage Geklede SwrqSRH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

4311 Sneaker Heren Perry 40 Laag G59 B Maat Groen;groene Fred dust Gekleed YxqEwptY1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Wit Nogrz 40 Maat leoni G Dames qvv4wxt7FT

Maak nu een afspraak


Gel 40 Evosportschoenen kayano Asics Unisex Zwart Maat Trainer WZUPwA7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU4311 B Sneaker Laag 40 Gekleed Fred Maat dust Perry Heren G59 Groen;groene

Onze specialisten

Sneaker 4311 Gekleed Fred Maat 40 B Laag G59 Heren Groen;groene Perry dust
Stan Sneakers Maat Smith Adidas 40 Wit Bold Dames H7pExw
85261 Maat Rood Floris Bommel Dames Van 39 Sneakers qxwnTZIHnv
Shirt Anti Life Samani insect line Dames pttFxqRwH
Maat 4311 Gekleed G59 Laag Groen;groene B Heren dust Perry Fred Sneaker 40