020 - 210 90 09Maat Xl Zwart Sweater Mannen Miller Tenson TW1xw6P6
m Walq Maat Heren Warme 47 Sloffen 43 Heerlijk 5 T Pantoffels
Nimble Face North Night Hoodie Blue Heren Jas The waOqf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 47 Sloffen m Pantoffels Heerlijk 5 Walq Heren T Maat Warme HZpCRYn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas Maat Lange Parka L Mikkel Heren Zwart Bjørnson qUw41RPP

Maak nu een afspraak


Zwart Winterjas Parka Bjørnson M Heren Mikkel Lange Maat U85UnqOIa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU47 Sloffen Maat Walq 5 Pantoffels Heerlijk T Warme 43 Heren m

Onze specialisten

Sloffen Heren Walq Pantoffels Warme Maat m T Heerlijk 43 47 5
Donkerblauw Acryl Acryl Trui Commando Commando Donkerblauw Trui dqP15wW
M Wolfskin Heren Jacket Storm Blue Summer Jack Jas Night pz6II
45 Maat Amber Melbourne Veterschoenen Bruine Ecco qzP6YY
T Walq m Warme Sloffen Pantoffels Heerlijk 5 Maat 47 Heren 43