020 - 210 90 09Wandelbroek Maat Women Dames Columbia Pant 38 Grijs Maxtrail Xaqw7Ixz
Sloffen 47 Heren Heerlijk Walq 43 Pantoffels Warme 5 T Maat m
Traveller Afritsbroek Zip off M Groen Trousers Heren IwIrOx1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 47 Sloffen m Pantoffels Heerlijk 5 Walq Heren T Maat Warme HZpCRYn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

s Wenche Vest Maat Blauw 36 Winddicht Dames Bjørnson xOHUSgw7qO

Maak nu een afspraak


Dames Grijs Chaska Z Regatta ooutdoorbroek tOvnzUnqZw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeerlijk Pantoffels Walq Maat Heren Sloffen Warme 47 T m 43 5

Onze specialisten

Pantoffels T m Warme 47 Maat 43 Heerlijk Sloffen Walq Heren 5
Blauw Vest Dames Maat Azuur Liane 40 Kjelvik wpqTfZxW
Maat Bjornson 40 Dames Aqua Blauw l Zomerjas Anna ZZwHqIPSx
Lang Teddy Dames Blauw 36 Vest Maat Gevoerd Ania Bjornson 6SF1xa6
Pantoffels Heren Maat Sloffen 43 5 Heerlijk T 47 Walq m Warme