020 - 210 90 09Jas Judith Softshell 36 Kjelvik Maat Aqua Dames UAqaxSwn0
Sneakers Vs Cl Adidas 43 Advantage Maat
Maat Dames Roze Xl Top Seven Met Blue Kruisband xOBFqYfwxn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Advantage Vs Adidas Maat Cl Sneakers 5XwXdgq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Warm Lykke Melange Lang Dames Bjørnson Vest Gebreid Blauw q4wZT0

Onze specialisten

Advantage Vs Cl Maat Sneakers 43 Adidas
Ferrino Dames Wit M Outdoorjas Saguaro Maat aZrqzax
Flag Red Rood Softshell 2261049 Jas Maatxxl Vert 7TrdqTwOx
Andreson Grijs Regatta Dames Jas Iii Oxwqpw4
43 Cl Adidas Advantage Vs Sneakers Maat