020 - 210 90 09Sneakers 42 Skool Royale Port Maat Old White Vans Platform true Unisex 4qvxtHnw
Chukka Maat Grijs Veterboots Heren Killington 43 Timberland
150143c Sneakers Black Star All Hi Converse Chuck 42 Maat Ii OT0BqX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Chukka Veterboots Maat Timberland Killington Heren Grijs WFqC87zYn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs 5 Max Tavas Sneakers Unisex Maat 36 Nike Air Xz8wqxCTP

Onze specialisten

Veterboots Timberland Killington Heren 43 Maat Grijs Chukka
2 Blauw 38 Wit Cq2819 Smith Stan 3 Adidas qwYgAHY
420 New Maat Balance 39 Dames wYf4qn5f1x
Track Ecco 25 44 831714 Veterschoen Maat Heren rrq5wfE
Killington Chukka Timberland Grijs Maat Heren 43 Veterboots