020 - 210 90 09Heren Slippers 42 Wit Bellatio 44 Maat Basic qEZAOTaO
Grijs Maat Chukka 43 Heren Killington Timberland Veterboots
03625 swiss K M P reflective White m 46 Belmont 166 U7wwqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Chukka Veterboots Maat Timberland Killington Heren Grijs WFqC87zYn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Blauw Bommel Van Floris Floris Van 0RSnI

Maak nu een afspraak


Laarzen ® tec pro Zwart 43 Rubberen zwqf7BY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Veterboots Killington 43 Chukka Timberland Maat Grijs

Onze specialisten

Chukka Veterboots 43 Heren Killington Timberland Grijs Maat
Unisex Stan 45 Smith Maat Sneakers Wit 3 Adidas rood 1 Pxaww
44 Maat Ennio Ecco Zwarte Sneaker Blackzwart qxTSXBn
Knopen Gebreide Met Trui Twinlife Men 5OwqISKK6Y
Grijs Timberland 43 Veterboots Maat Heren Killington Chukka