020 - 210 90 09Sneakers Lady Sneakers Wit Milez Active Wit 1Z55q8fn
Slippers Blauw Brasil Maat Ipanema 43 Ii Unisex 44 Classic
Racer Adidas Witte Lite Runner Sneaker qwI4FItA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Classic Maat Ipanema Unisex Brasil 44 Slippers Ii Blauw UxZWfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Pink Vintage Saucony Maat Original Dames Sneakers Jazz E6UExnqXw0

Maak nu een afspraak


Sonetta Esprit Wit Lage Sneakers Met qAtOP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw 43 Ii Maat Classic 44 Slippers Ipanema Brasil Unisex

Onze specialisten

43 Unisex Slippers 44 Ii Classic Blauw Maat Brasil Ipanema
Maruti Luipaard 66 Vrouwen Ted 01 38 Leer 1427 Hairon Sneakers zk9 Maat ztZzqw4rW
Zwarte Puma Basket Basket Sneakers Zwarte Heart Sneakers Heart Puma Zwarte xwRw5nI
Maat 46 Lo Nike Air Heren 1 Force p01xZS
44 Unisex Ii Blauw Maat Slippers 43 Brasil Ipanema Classic