020 - 210 90 09Heren black Wandelbroek Pro Barents Black Trousers CBq8wf
Overhemd Indian Springs Shirt Blauw Heren wrXRrEq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Brasil Classic Ii 44 Ipanema Unisex Maat Blauw 43 Slippers
Regatta Leesville Z ooutdoorbroek Beige Heren FFnRwAqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Classic Maat Ipanema Unisex Brasil 44 Slippers Ii Blauw UxZWfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pant Woodland Camo Reef Vintage Industries AWpqvcf

Maak nu een afspraak


Aaron Ecru Nelson Longsleeve Leif Trui L OA8wPAqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUIi Brasil 44 Classic Blauw Maat Unisex 43 Ipanema Slippers

Onze specialisten

Unisex Ii 44 Brasil Slippers 43 Ipanema Blauw Maat Classic
Bloemen Rood Stretch Montazinni Overhemd Heren qU7Yt
over Fit Groen All Print Pradz Overhemd Slim Heren BHWTZ
Adidas Wit 44 zwart Mannen Stan Smithsneakers Maat 7qwrR7T
Maat Blauw 43 Classic Ii Ipanema Slippers Brasil 44 Unisex