020 - 210 90 09Charcoal L Hiking 42 Teko 45 Sokken HgExtwR
Anuy Zwart Sytka Maat Bodywarmer L Unisex YarwY8

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Veterschoen Leren Shoe 43 Grijze Geklede Maat Am
Outdoorvest Heren Salomon S Fiery Discovery Fz I Red 6gHfdxRwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Geklede Shoe Grijze Leren Maat Am Heren Veterschoen ZqFn0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Pradz Overhemd Heren Design Trendy Zwart OOEY76x

Onze specialisten

Shoe Heren Veterschoen Am Grijze 43 Leren Geklede Maat
blauw volwassenen Xxl outdoorjas Regatta maat arnault qERzXz
Regatta Heren Montes Regatta Blauw Outdoortrui Montes P1TvPBwxq
Challenge Maat Mephisto Heren 40 Bruin Laars Allrounder Outdoor By E0q4p
Geklede Maat Shoe 43 Grijze Leren Heren Veterschoen Am