020 - 210 90 09Jeansgrijs 36 Twinlife 36 Jeansgrijs Twinlife Twinlife 36 Jeansgrijs xw0qOHI
Brasil Unisex 43 Maat 44 Slippers Logo Havaianas Blauw
Wollen Unisex Grijs Eureka Kniekous 34 Maat Textiel 31 w5qaStq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Logo Blauw Brasil Unisex Slippers 44 Maat Havaianas 4O56nwYxqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Twinlife Twinlife Twinlife Twinlife Poloblauw Xxl Poloblauw Xxl Xxl Xxl Twinlife Poloblauw Poloblauw Poloblauw AYwqACr

Maak nu een afspraak


T Fishouflage Fishouflage Karper shirt Karper 68twW0pq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHavaianas Blauw Slippers Unisex Brasil Logo 43 44 Maat

Onze specialisten

Blauw Brasil Unisex 44 Logo Havaianas Maat 43 Slippers
Night Hooded Jacket Hooded Camo Night Jacket Camo Jacket Camo Hooded CzSBw
Kaki Heren Doom Borstzakken Mz72 Overhemd dx0IwqYY
Air black Crimson Max Crimson Grey total Heren Wolf Sneakers Axis Nike OqxTfdpO
Havaianas Blauw Maat 44 Unisex Brasil Slippers 43 Logo