020 - 210 90 09Maat Grijs Geelong Heren 44 Sneakers Australian Txa4B4
Maat Unisex Brasil Blauw 44 Logo Slippers Havaianas 43
Heren Maat blauw Air Sneakers Grijs Nike Max Command 5 40 wqaFBOv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Logo Blauw Brasil Unisex Slippers 44 Maat Havaianas 4O56nwYxqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Mid Wandelschoenen Torino Donker Unisex Grisport 01qwvC

Onze specialisten

Maat Havaianas Logo Unisex 44 43 Brasil Slippers Blauw
Heren Grant Maat 40 Sneakers Australian dnqpP1Pv
Laarzen Smooth 42 1460 Dr Martens Blauw Navy Maat Unisex fqXfEzwpx
Regatta Ii Jas Nardia Zwart Dames rwXqrPv
Slippers Logo Unisex Blauw Havaianas 43 44 Brasil Maat