020 - 210 90 0940 Vty On Sneaker Maat Slip Zwarte q0wxfwXvP1
Maat Zwart 88 Präsident Romika 73055 43 100 49
Canvas Neon Roze 38 Maat Met Veters Schoen araw5dq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Maat 49 Präsident 88 100 Romika Zwart 73055 wn8gfqTY0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Lady Zwart Zwart Active Jaryd2 Sneakers r8rqX4

Onze specialisten

Zwart Maat Romika 73055 49 Präsident 100 88 43
Dames Platform Old Maat Sneakers Zwart Skool Vans 5 38 6qPd6
35 Dames Taylor Chuck Lift Maat Sneakers Wit Converse Allstar x8vqnwApqU
Maat Beige Meindl Vakuum Ultra Lady 38 wRRIfHq
100 Zwart 88 Präsident 73055 Romika Maat 43 49